Aldrig mer behöver du få vredesutbrott pga hunger om du har dessa i närheten! Små och naggande goda, lagom söta och ändå rätt nyttiga. Det enda redskap du behöver är en gammal hederlig matberedare.

Läs mer

När våren är kommen traskar vi skåningar ut i skogen, säger “ohhh” och “aaahh” över blåsipporna och kommer i sista stund på att ta med en gammal plastpåse för att plocka några handfullar av ramslök. Skogens gröna guld! Här bjuds på ett enkelt recept på din egen ramslökskrydda, gott att ha till precis allt, jag lovar.

Läs mer

Dessa dumplings fyllda med svamp blir en riktig festmåltid. Du kan antingen använda färsk eller torkad (och blötlagd) svamp. Det viktiga är att fräsa svampen tillräckligt länge så att all vätska försvinner och du får en fast smet till fyllning.
Personligen älskar jag att steka mina dumplings hårt så de får en härlig krispig yta.

Läs mer

Dessa biffarna imponerade på mig första gången jag gjorde dem. Saftiga, mättande och otroligt goda. Jag lagar dem i en asiatisk tappning med ingefära, vårlök och Five Spice (en kinesisk kryddblandning) men om du byter ut dessa ingredienser mot finhackad gul lök och paprikapulver så har du en perfekt ”biff” till burgare eller klyftpotatis.

Läs mer