Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör

Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör 90 min 8 pers Ingredienser: 1 rådjurs sadel 400g Älginnanlår 4 st vitlöksklyftor Färsk timjan Olja Smör Nymalen svart- och vitpeppar Pepparsås: Urbenad rådjurssadel + puts från köttet Olja 2 gula lökar, skivade 2 morötter, skivade 3 stjälkar selleri, grovt hackade 4 lagerblad timjan 2 msk vitpepparkorn…

Läs mer

Jerk chicken

Det här receptet blir såklart bäst i grill eller rök, men vill du göra det i vanlig ugn kan du tillaga kycklingen i 15O grader ungefär 1 timme, pensla då och då med mer wet jerk.

Läs mer

Wet jerk

Wet jerk är den våta marinad som används till jerk. Dels marineras köttet i den före grillningen, dels penslas köttet upprepade gånger under grillningen. Eftersom grillningen sker på lägre temperaturer kommer inte marinaden att brännas. Wet jerk håller länge i kylen, den blir inte sämre av att stå någon vecka – helt ok att göra en större batch med andra ord.

Läs mer

Dry jerk jerk

Den här torra kryddblandningen går att använda till mycket mer än bara jerk, den är perfekt att ha färdig i skafferiet. Jag kombinerar den med wet jerk när jag grillar.

Läs mer

Escovitch Fish

Escovitch fish är en fiskrätt som är populär över hela Jamaica. Rätten har anor från när spanjorerna dök upp för första gången och består traditionellt av helstekt red snapper med en vinägersås.

Läs mer

Abborrcarpaccio

Abborrcarpaccio är en ljuvlig förrätt att servera exempelvis på ett bröllop. De skållade tomaterna, den skalade gurkan och de ljusa abborrfiléerna ger rätten en härligt pastellig ton.

Läs mer